Informacja prasowa Doskonałe wyniki sprzedaży motocykli Suzuki! Z przyjemnością informujemy, że Suzuki Motor Poland odnotowało 2

Data19.06.2016

11 października 2011r.

Doskonałe wyniki sprzedaży motocykli Suzuki!

Z przyjemnością informujemy, że Suzuki Motor Poland odnotowało 2,5-krotny wzrost sprzedaży motocykli we wrześniu w stosunku do tego samego okresu z  ubiegłego roku i osiągnęło wynik od początku roku na poziomie 693 sztuk.
Pomimo zbliżającego się końca sezonu sprzedaż motocykli Suzuki w Polsce
rośnie z miesiąca na miesiąc! We wrześniu Suzuki odnotowało 123 sprzedanych jednośladów, co stanowi ponad 2,5-krotny przyrost w porównaniu z wrześniem 2010 r. Wyniki kształtują się lepiej także w ujęciu rocznym: 693 sztuki w 2011 roku, czyli wzrost o 13,42% w porównaniu z analogicznym okresem roku ubiegłego (611 sztuk).
Uzyskany wynik jest w dużej mierze zasługą rosnącej popularności motocykli
z segmentu Street. Modele takie jak: Bandit, Gladius, VanVan 125, GSX1250 i GSX650 oraz nowość GSR 750 są wymarzonymi motocyklami zarówno na miasto, jak i dłuższe wyprawy. Zapewniają komfort, doskonałe osiągi, śmiałą stylistykę i doskonałą poręczność. Od początku tego roku sprzedano aż 185 street’ów, co daje wzrost na poziomie 30%! Najchętniej kupowanym jednośladem Street jest nowość GSR 750.
Dobre wyniki uzyskały również jednoślady z kategorii Sport Enduro Tourer. Modele
V-Strom 650 i jego następca, nowość V–Strom 650 ABS, są najsłynniejszymi motocyklami turystycznymi. Są komfortowe, elastyczne i bardzo ekonomiczne, co jest doceniane przez klientów w Polsce.

Suzuki Motor Poland oferuje obecnie 30 modeli motocykli oraz 6 modeli ATV.

Więcej informacji na http://www.suzuki-moto.pl
www.suzuki.pl/media