OBOWIĄZUJĄCA NORMA: ZN /2001 / AKSIL – 2 Rozszerzenie 1/2004.
OCENA PZH: Nr HK/B/1067/01/2004
ZAKRES STOSOWANIA:
Impregnat przeznaczony jest do zabezpieczania galanterii betonowej przed wilgocią i zanieczyszczeniami. Ma własności hydrofobizujące - zapobiega nasiąkaniu podłoża wodą tym samym przedłużając trwałość galanterii.
CHARAKTERYSTYKA:
IMPREGNAT DO KOSTKI BRUKOWEJ oparto na kompozycji związków silikonowych oraz środków pomocniczych posiadającej zdolność penetracji w głąb podłoża przez co tworzy się warstwę ochronną odporną na czynniki atmosferyczne. Obecność środków silikonowych nadają hydrofobowość powłoce oraz zwiększa odporność na zabrudzenie, a tak zabezpieczona galanteria ponadto jest bardziej odporna na mróz.
WŁASNOŚCI:
-
Własności wyrobu
|
lepkość mierzona kubkiem Forda F-4 w temp. 20 2C
|
9-11 s
|
gęstość
|
Najwyżej 1,1 g/cm3
|
czas schnięcia powłoki w temperaturze 20 2C
i wilgotności względnej powietrza 65 5 %
|
0,5 godz.
|
Czas użytkowania powierzchni
|
Po upływie 6 – 8 godz.
|
SPOSÓB STOSOWANIA;
Impregnat nanosić na wyczyszczoną i umytą galanterie betonową przy pomocy dużego pędzla wcierając w podłoże.
Nanosić jedną lub dwie warstwy impregnatu.
Do mycia narzędzi malarskich używać wody.
Malowanie prowadzić w temperaturze powyżej. 50C.
WYDAJNOŚĆ:
8 m2 z 1 litra impregnatu przy jednokrotnym malowaniu.
OKRES GWARANCJI:
12 miesięcy od daty produkcji w fabrycznie zamkniętych opakowaniach.
Wyrób przechowywać w temperaturze powyżej +5ºC.
WSKAZÓWKI BHP I P.POŻ.
Impregnat jest wyrobem wodorozcieńczalnym, niepalnym.
W przypadku zabrudzenia skóry należy ją umyć wodą z mydłem.
S-2 Wyroby przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
wyrób WB Kat.A h ( 30 g/l wg 2004/42/WE ) – LZO = 29 g/l
OPAKOWANIA:
Opakowania z tworzywa sztucznego o pojemności:
kontener: 1000 l,
beczki: 160 l,
karnistry: 10 l, 5l, 2l, 1l
AKSIL Fabryka Specjalistycznych Wyrobów Lakierowych sp. z o.o. ul. Świętosława 272 A
39-200 Dębica tel/fax 0-14 682 76 14, lub 0-14 670 40 75
Adres internetowy: www. aksil.pl; e-mail: aksil@aksil.pl
Strona z
|