Strona główna

Kucharz lp


Pobieranie 101.13 Kb.
Data20.06.2016
Rozmiar101.13 Kb.
WYNIKI

XI EDYCJI MAŁOPOLSKIEGO KONKURSU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH „Polskie inspiracje kulinarne”



KUCHARZ


Lp.

Nazwisko i imię uczestnika

Nazwa szkoły

POTRAWY

punktacja

MIEJSCE

SŁONA

SŁODKA

techniczna

degustacyjna

razem



Mazurkiewicz Mateusz

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków

Staropolski przekładaniec z polędwiczek ubarwiony zapiekanymi pomidorami

z grillowanym oscypkiem orzeźwiony sosem ziołowym



Polski twarożek na biszkopcie kokosowo-makowym z ponczem wiśniowym muśnięty sosem leśnym udekorowany kandyzowanymi owocami

27,6

61

88,6

1



Kurach Dariusz

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2, Kraków

Rolada z bażanta na sałacie z leśnych grzybów

Pianka jogurtowa

26,6

60,17

86,77

2



Śliwa Tomasz

Zespół Szkół w Dobczycach

Schab na zimno w pomidorowo-sezamowej skórce

Puszysty deser twarogowy na sosie truskawkowym

28

52,33

80,33

3



Różański Mateusz Łukasz

Zespół Szkół Ekonomicznych w Lesznie

Roladka z kurczaka z musem śliwkowym podana na puree ziemniaczano-selerowym w akompaniamencie buraczków w śmietanie i smażonych borowików

Ciastko z malinowych placuszków przekładane śliwkowymi powidłami zwieńczone jabłkiem w sosie karmelowym z nagietkami

24,2

49,5

73,7

4

WYRÓŻNIENIE



Zawadzki Marcin

Zespół Szkół Gastronomicznych, Warszawa

Pieczona kaczka w towarzystwie pieroga i kaszanki z sosem żurawinowym

Parfait z kaszki gryczanej

23,4

48,5

71,9

5

WYRÓŻNIENIE



Stępień Paweł

Prywatny Zespół Szkół Zaocznych, Słupsk

Łosoś w pistacjach

Rajskie jabłko

22,4

49,17

71,57

6

WYRÓŻNIENIE



Szczęśniak Urszula

Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 31, Kraków

Polędwiczki wieprzowe po szlachecku

Ciastka bankietowe

27,8

43,66

71,46

7

WYRÓŻNIENIE



Kopacz Robert

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków

Marynowany comber jeleni na sałatce z czerwonej kapusty

„Miłe chwile”

21,6

49,67

71,27

8

WYRÓŻNIENIE



Dróżdż Rafał

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie

Kolorowa wariacja

z kurczaka



Mus serowy

23,6

46,83

70,43

9

WYRÓŻNIENIE






Gryń Marcin

Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych, Żywiec

Polędwiczka sztufowana kurczakiem z sosem żurawinowym, chrzanowym i z musztardy francuskiej

Makówki

19,3

51

70,3

10



Lenard Łukasz

Zespół Szkół Zawodowych w Gorlicach

Polędwiczki wieprzowe nadziewane żurawinami z sosem

wiśniowo-chrzanowym



Wiosenny deser

22,9

47,17

70,07

11



Dąbrowski Dawid

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
w Iwoniczu Zdroju

Górka cielęca w otulinie z gęsi pieczona w cieście żytnim, podana na łazankach z kapusty włoskiej z owocami fantazyjnymi i sosem pieczarkowym

Mus z trawy żubrowej z żelką z czarnej porzeczki i sosem czekoladowym

22,2

45,77

67,97

12



Mucha Mateusz

Zespół Szkół nr 3, Bochnia

Comber z sarny nadziewany kremem rydzowo-kurkowym w towarzystwie krążków warzywnych

Kószki miodowe wypełnione kremem cytrynowym z nutką herbaciano-miętową

23

44,67

67,67

13



Ćwiertnia Paweł

Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

Pasztet cielęco-wieprzowy z sosem żurawinowym

Kakaowe naleśniki z musem jabłkowym i sosem pomarańczowym

21

46

67

14



Tabak Hubert

Zespół Szkół im. Witosa, Sucha Beskidzka

Galareta drobiowa z nutką korzennej pomarańczy

"Czekoladowa Rozkosz"

23,4

42,5

65,9

15



Fus Michał

Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

Inspiracja kaczym urokiem

w otoczeniu fantazji



Puszysta rozkosz z brzoskwiniowym oświeceniem

22,2

40,83

63,03

16



Sierant Szymon

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków

Ozór wieprzowy z musem chrzanowym na poduszce z rucoli

Fondat czekoladowy z nutą pomarańczy

23,4

39,33

62,73

17



Sitko Kinga

Zespół Szkół w Dobczycach

Roladki z piersi kaczki nadziewane figami nasączonymi miodem pitnym w sosie żurawinowo-porzeczkowym w asyście przekładańca z sera „oscypek”

Smaczny duet wiśni i orzechów w cieście naleśnikowym z czekoladową polewą

24,6

37,83

62,43

18



Wojtala Krzysztof

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3, Stalowa Wola

Polędwiczka flambirowana ze śliwką w towarzystwie borowików

Jabłkowe gruszki w czerwonym sosie

26

36,33

62,33

19



Węgrzyn Marcin

Profesja Centrum Kształcenia Kadr Kraków

Dzika fantazja z buraczkowym przekładańcem

"Sakiewka włóczęgi"

26

34,67

60,67

20






Hubova Lenka

Stredna Odporna Skola, Dolny Kubin, Słowacja

Oravska kuracia pečeň

Nebeski rezy

25

35,5

60,5

21

NAJLEPSZY ZAGRANICZNY

KUCHARZ



Śliwa Damian

Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

Pasztet z pstrąga z sałatką z szyjek rakowych i sosem rzeżuchowym

Krem makowy z musem truskawkowym

i owocami leśnymi



21,2

39

60,2

22



Dunal Patryk

Prywatny Zespół Szkół Zaocznych, Słupsk

Kaczka po smołdzińsku

Gruszka po smołdzińsku

25

34,5

59,5

23



Kempka Miłosz

Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich, Wisła

Wariacja staropolska w jabłkowej galarecie

Chłopka w welonie

20,3

37,33

57,63

24



Komenda Jakub

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków

Łosoś po polsku

Gruszki marynowane w białym winie

22,2

35,33

57,53

25



Tatrzański Przemysław

Zespół Szkół im. Witosa, Sucha Beskidzka

Impresja na temat polędwiczki wieprzowej z sosem żurawinowym podanej z gotowaną gruszką w rumie

„Fantazja Brzoskwiniowa”

22,7

34,83

57,53

25



Zakrzewski Norbert

Zespół Szkół nr 3, Bochnia

Wiejskie żeberka w kapuście i z sosem miodowo-balsamicznym

Kruche jabłuszko skąpane w wiśniowo-śmietankowym musie

20,6

36,83

57,43

26



Burkot Krzysztof

Zespół Szkół Ogólnokształcących, Bobowa

Kremowa fantazja z pigwowca z nutą maliny i czekolady w ogrodzie karmelowym

Drobiowy specjał w ziołowym aromacie

24,3

33

57,3

27



Majka Jakub

Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych, Tarnów

Fantazyjny trójkąt drobiowy w towarzystwie sosu chrzanowego

Śnieżny deser otulony sosem wiśniowym

15,9

41,33

57,23

28



Boguta Patryk

Zespół Szkół Gastronomicznych
i Hotelarskich, Sandomierz

Karkówka aufor z ciasteczkami ducheese – księżnej

Gruszka z lodami

17,8

37,5

55,3

29



Kozik Edyta

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2, Krosno

Wieprzowinka z farszem porowo-paprykowym z nutką sosu polinezja

Kurczak morelowo-truskawkowy na postumencie sosu greckiego

22,3

30,33

52,63

30






Głowacki Adrian

Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich
i Gastronomicznych, Przemyśl

Szalone smaki z pieca

Zaczarowana niespodzianka

17,4

33,17

50,57

31



Łępa Piotr

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1
w Tarnobrzegu

Pierś z kaczki nadziewana orzechową niespodzianką

i trójkąciki szpinakowe



Krem szampański

z owocami



18

30,5

48,5

32



Węgierak Andrzej

Zespół Szkół w Oleszycach

Ryba „o smaku wiśni"

Cytrusowa przyjemność

20,8

27,67

48,47

33



Ozga Joanna

Profesja Centrum Kształcenia Kadr Kraków

Tatar z raków

Terrina w omlecie ze szpinaku

20,2

27

47,2

34


©snauka.pl 2016
wyślij wiadomość