Strona główna

Menu Propozycja I zupa


Pobieranie 19.3 Kb.
Data19.06.2016
Rozmiar19.3 Kb.
Menu

Propozycja I

Zupa:

Domowy Rosół z Makaronem
Danie główne:

(serwowane wieloporcjowo na platerach 250g/os)
Tradycyjna Śląska Rolada Wołowa, Schab po Polsku faszerowany pieczarkami.

Podane z kluskami białymi i ciemnymi, ziemniakami zapiekanymi oraz modra kapusta i zestawy surówek z warzyw sezonowych.
Deser:

Mus Truskawkowo-Jogurtowy

Kawa i Herbata
Zimny Bufet:

Platery mięs pieczonych i wędlin

Deski serów

Jaja faszerowane ziołowymi pastami twarogowymi

Marynaty

Rozetki z łososia wędzonego i koperku

Sałatka Jarzynowa

Sałatka Makaronowa

Sałatka wiosenna z lekkim sosem czosnkowym

Śledzie w dwóch smakach

Smalec, ogórki własny wyrób

Pieczywo mieszane, masło

Specjalność Wieczoru:

Płonące Udźce wieprzowe szpikowane goździkami, glazurowane miodem podane w asyście kopytek ziołowych i warzyw pieczonych

Całość prezentowana przez kucharzy a następnie roznoszona przez kelnerów
Kolacja II:

Barszcz czysty
Kolacja III:

Boeuf Strogonow podany w chlebku
Menu

Propozycja II
Zupa:

Kremowa Zupa serowo-cebulowa z grzankami ziołowymi

Lub

Klarowny bulion z kaczki z kluseczkami ziołowymi
Danie Główne:

(serwowane wieloporcjowo na platerach 250g/os.)
Filet z Kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami i bazylią,

Polędwiczka wieprzowa owinięta delikatną szynką parmeńską,

Kotleciki cielęce duszone w tymianku w asyście kurek

Rozetki ziemniaczane, kluseczki ziołowe, ziemniaki z koperkiem,

Zestawy surówek z warzyw sezonowych, kapusta czerwona z borówkami.
Deser:

Deser lodowy w koszyczku migdałowym z sosem malinowym

Kawa, Herbata
Zimny Bufet:

Platery mięs pieczonych i wędlin

Deski serów z orzechami i winogronami

Pasztet domowy

Półmiski śledzi w trzech smakach

Marynaty

Smalec, ogórki własny wyrób

Jaja faszerowane pastami twarogowymi

Sałatka Cezara z grillowanym kurczakiem

Sałatka Jarzynowa

Sałatka z rukoli, mozzarelli, pomidorów i pesto
Specjalność Wieczoru:

Płonące Udźce wieprzowe szpikowane goździkami, glazurowane miodem podane w asyście kopytek ziołowych i warzyw pieczonych

Całość prezentowana przez kucharzy a następnie roznoszona przez kelnerów
Kolacja I:

Wołowina po Burgundzku
Kolacja II:

Barszcz Czysty lub z krokietem

Menu

Propozycja III
Przystawka:

Ravioli z suszonymi pomidorami i kozim serem podane z sosem parmezanowym

lub

Tatar tuńczyka z wasabi z salsą chilli i płatkiem parmezanu
Zupa:

Delikatny krem z raków ze szczypiorkiem i kwaśna śmietaną

lub

Zupa borowikowa z grzankami i chrupiącym boczkiem
Danie główne:

(serwowane wieloporcjowo na platerach 250g/os.)
Filet z kurczaka faszerowany kurkami i duszonym szpinakiem

Kotleciki jagnięce w ziołowej skorupce i musztardą dijon

Cielęcina duszona ze szparagami i kasztanami prażonymi z boczkiem

Filet z łososia owinięty w szynce parmeńskiej z ziołami

Kluseczki ziołowe, kuskus z warzywami i miętą, dufinki ziemniaczane,

Kapusta zasmażana z grzybami, zestaw surówek z warzyw sezonowych.
Deser:

Tradycyjne włoskie Tiramisu okraszone ciasteczkami amaretti

Lub

Mus ananasowo-kokosowy w chrupiących rurkach migdałowych

Kawa, Herbata

Zimny Bufet:

Deski wyselekcjonowanych serów włoskich oraz francuskich

Platery ryb wędzonych oraz terin rybnych z sosami ziołowym oraz tatarskim

Pasztety mięsne oraz wędliny wędzone z sosem żurawinowym

Koktajl krewetkowy w sosie Mary-Rose

Pieczony Rostbef z gorczycą i sosem chrzanowym

Tarta z suszonych pomidorów i koziego sera

Tatar z łososia na liściach cykorii

Sałatka Capresse z mozzarellą marynowana w oliwie ziołowej

Sałatka z gotowanego łososia i awokado z sezamem

Sałatka z cykorii, winogron, orzechów włoskich, gruszki z dressingiem miodowym
Specjalność wieczoru:

Płonące udźce wieprzowe szpikowane goździkami ,glazurowane miodem podane w asyście kopytek ziołowych i warzyw pieczonych

Całość prezentowana przez kucharzy a następnie roznoszona przez kelnerów
Kolacja I:

Żurek Śląski podany w chlebku
Kolacja II:

Barszcz czysty z pasztecikiem


©snauka.pl 2016
wyślij wiadomość