Strona główna

Program X forum, 10. kwietnia 2014 roku: 00 00 – Rejestracja uczestników


Pobieranie 7.03 Kb.
Data19.06.2016
Rozmiar7.03 Kb.
Program X FORUM, 10. kwietnia 2014 roku:

8.00-9.00 – Rejestracja uczestników.

9.00 – Rozpoczęcie FORUM, powitanie gości i uczestników.

9.05-9.15 – Oficjalne otwarcie FORUM przez Ministra Rolnistwa i Rozwoju Wsi oraz Rektora UP w Poznaniu.

9.15-9.30 – dr inż. Karolina Szulc -UP Poznań: „Sylwetka i działalność naukowa Prof. dr hab. dr hc. Stefana Alexandrowicza”.
SESJA A. 9.30-12.00 Przewodniczący: dr n. wet. J. Budzyk, prof. dr hab. Wł. Nowak

9.30-10.00 dr Nuria Canibe – Dep. of Animal Science Aarhus University (Dania) – Żywienie świń fermentowaną paszą płynną.

10.00-10.30 prof. Klaus-Peter Brüssow- Leibniz Inst. For Animal Biology (Niemcy) - Metody biotechniczne stosowane w rozrodzie świń.

10.30-10.50 dr wet. Piotr Kołodziejczyk - PZHiPCh POLSUS – Weterynaryjne aspekty żywienia trzody chlewnej - punkt widzenia lekarza praktyka.

10.50-11.10 dr wet. Aleksander Skoracki - UP Poznań – Produkcja świń w grupach technologicznych szansą na poprawę zdrowotności i wydajności w gospodarstwach rodzinnych.

11.10-11.30 dr Małgorzata Kasprowicz-Potocka - UP Poznań - Eubiotyki, produkty przyszłości?

11.30-11.50 prof. dr hab. Daniel Korniewicz - Wytwórnia Premiksów LNB - Możliwości poprawy wyników odchowu prosiąt poprzez żywienie.
12.00-12.30 Przerwa na kawę
SESJA B. 12.30 - 15.00 Przewodniczący: prof. dr hab . J. M. Jaśkowski, prof. dr hab. A. Frankiewicz

12.30-12.50 dr inż. Zofia Szalczyk- Ministrstwo Rolnistwa i Rozwoju Wsi - Zagadnienia produkcji zwierzęcej we Wspólnej Polityce Rolnej 2014 - 2020

12.50-13.10 dr Tadeusz Blicharski - PZHiPTCh POLSUS – Strategiczne cele dla sektora trzody chlewne.

13.30-13.50 dr hab. Damian Knecht - prof. UP Wrocław - Pasożyty wewnętrzne u świń - aktualny problem w produkcji.

13.50-14.10 dr n. wet. Piotr Kneblewski - UP Poznań - Choroba Aujeszkyego świń – aktualny stan realizacji programu zwalczania w Polsce.

14.10-14.30 prof. József Rátky - Research Inst. For Animal Breeding (Węgry) - Tłusta świnia jako alternatywa dla "nowoczesnej" świni.



14.30-15.00 prof. dr hab. Zygmunt Pejsak - PIW PIB Puławy - Przyczyny niekonkurencyjnej produkcji świń w Polsce.
15.00 Dyskusja podsumowująca i wspólny obiad z wieprzowiną w „roli głównej”.


©snauka.pl 2016
wyślij wiadomość