ProtokóŁ z oceny zgłoszonych na konkurs pasztetów I potraw z gęsi na V ogólnopolskim festiwalu pasztetników I potraw z gęSI



Pobieranie 85.59 Kb.
Data18.06.2016
Rozmiar85.59 Kb.
1

Ostrzeszów, 18 września 2010 r.





PROTOKÓŁ Z OCENY

ZGŁOSZONYCH NA KONKURS PASZTETÓW I POTRAW Z GĘSI

NA V OGÓLNOPOLSKIM FESTIWALU PASZTETNIKÓW I POTRAW Z GĘSI.
W dniu 18 września 2010 r. w godz. 1300 – 1700 dokonano oceny zgłoszonych na konkurs pasztetów i potraw z gęsi na

V Ogólnopolskim Festiwalu Pasztetników – Ostrzeszów 2010.

Do prac przystąpiła Kapituła w składzie:


Lp.

Imię i Nazwisko

Instytucja

1

prof. dr hab. Włodzimierz Dolata

Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

2

dr inż. Jerzy Mróz

Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

3

dr Grzegorz Russak

Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego
i Lokalnego w Warszawie

4

Witold Wróbel

Polska Akademia Smaku

5

Mirosława Rzepecka


Kustosz Muzeum Regionalnego
w Ostrzeszowie

6

Wojciech Lewandowski

Polska Akademia Smaku

7

Romana Chojnacka

Studium Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

8

Jolanta Przytuła

Studium Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

9

dr hab. inż. Ewa Łukasiewicz

prof.nadzw.



Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

10

Maksencja Bestry

Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urząd Marszałkowski w Poznaniu

11

Teresa Palacz

Krajowy Ośrodek Badań i Dokumentacji Zabytków

Stwierdzono, że łącznie na konkurs zgłoszono produkty w ilości: 31 (19 uczestników)

  • Pasztety - 20

    • Potrawy z gęsi - 11

Zgłoszone do konkursu produkty oceniono z podziałem na:


- przedsiębiorstwa, firmy branży mięsnej, restauracje i stołówki

- koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne, osoby indywidualne

- szkoły

- wystawcy zagraniczni


Wyniki tegorocznego konkursu przedstawiają się następująco:


PASZTETY

grupa 1 - PRZEDSIĘBIORSTWA I FIRMY BRANŻY MIĘSNEJ, RESTAURACJE i STOŁÓWKI

Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

22

Pensjonat MACIEJANKA Radosław Maciej, Kobyla Góra

pasztet szampański




2

2

54

Firma NATURALNIE Jacek Nowicki, Potaśnia (gm. Ostrzeszów)

pasztet z królika z kurkami




3

3

28

Pensjonat MACIEJANKA Radosław Maciej, Kobyla Góra

pasztet ziołowy




4

4

76

Pensjonat MACIEJANKA Radosław Maciej, Kobyla Góra

pasztet szlachecki




5

5

67

Pensjonat MACIEJANKA Radosław Maciej, Kobyla Góra

pasztet mięsno-grzybowy




6

6

55

Wielkopolska Wytwórnia Żywności PROFI, Grabów n/Prosną

pasztet francuski z wątrobą





grupa 2 - KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH I GOSPODARSTWA AGROTURYSTYCZNE, OSOBY INDYWIDUALNE

Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

11

Skowrońska Małgorzata, Grabów n/Prosną

pasztet z kaczki




2

2

48

PAULA Paulina Rzeszowska, Uciechów (gm. Odolanów)

pasztet z królika




3

3

75

Adam Nowicki, Potaśnia (gm. Ostrzeszów)

pasztet z dzika z borowikiem i żurawiną




4

4

86

Mafiola Fiksa, Żydowo (gm. Rokietnica)

pasztet dworski




5

5

6

Anna Konarska, Ostrzeszów

murzynek benedykt




grupa 3 - SZKOŁY







Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

46

Zespół Szkół nr 3, Ostrzeszów

pasztet szampański




2

2

95

Zespół Szkół nr 3, Ostrzeszów

pasztet z dzikiego królika




3

3

73

Zespół Szkół nr 3, Ostrzeszów

pasztet mieszany




4

4

97

Zespół Szkół nr 3, Ostrzeszów

pasztet z dziczyzny




5

5

9

Zespół Szkół nr 3, Ostrzeszów

pasztet wieprzowo-drobiowy




grupa 4 - WYSTAWCY ZAGRANICZNI







Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

91

Michal Kortyś, Litomyśl, Czechy - EUROPASZTET

pasztet z boczkiem




2

2

81

Martina Karoly, Piestany, Słowacja

pasztet ze słowacji




3

3

27

Sredni Zahradnicka Skola - Hotel APLAUS, Litomyśl, Czechy

pasztet w brytfance




4

4

74

Vladimir Strućka, Male Ripnany, Słowacja

pasztet ze słowacji






POTRAWY Z GĘSI

grupa 1 - PRZEDSIĘBIORSTWA I FIRMY BRANŻY MIĘSNEJ, RESTAURACJE i STOŁÓWKI

Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

30

Wytwórnia Wędlin Dreszler Wiesław, Nowe Miasto Lub.

półgęsek




2

2

62

Wytwórnia Wędlin Dreszler Wiesław, Nowe Miasto Lub.

frasik z gęsi




3

3

65

Wytwórnia Wędlin Dreszler Wiesław, Nowe Miasto Lub.

okrasa z gęsi




grupa 2 - KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH I GOSPODARSTWA AGROTURYSTYCZNE, OSOBY INDYWIDUALNE

Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

53

Grażyna Semberecka, Mąkoszyce

gęś ze śliwkami




2

2

18

PAULA Paulina Rzeszowska, Uciechów (gm. Odolanów)

gęś na św. Marcina




3

3

3

Barbara Grzyb, Siedlików (gm. Ostrzeszów)

pipek gęsi




4

4

1

Barbara Grzyb, Siedlików (gm. Ostrzeszów)

czernina




5

5

61

Stowarzyszenie Kobiet Wsi Komorów KOMOROWIANKI, gmina Mikstat

gęś faszerowana




6

6

82

Grażyna Semberecka, Mąkoszyce

kiełbasa z gęsiny




7

7

2

Marcin Biel, Grabów n/Prosną

pieczona pierś z gęsi w ziołach podana na karmelizowanych gruszkach




grupa 3 - SZKOŁY







Lp.

miejsce

Kod prod.

zakład

za wyrób




1

1

10

Liceum, Drogobić, Ukraina

gęś faszerowana po galicku



Przewodniczący i członkowie Kapituły dziękują wszystkim uczestnikom za udział w konkursach oraz gratulują zwycięzcom.



Na tym protokół zakończono.






: asp -> pliki -> Zobacz
pliki -> Sporządzony na okazje ufundowania postaci Świętego Floriana patrona strażaków
pliki -> Akt małŻEŃstwa jakie dokumenty
pliki -> Przedmiotowe zasady oceniania z historii I wiedzy o społeczeństwie w klasach I-III gimnazjum w Ćmińsku obowiązują od 01. 09. 2011 r
pliki -> Akt zgonu jakie dokumenty
pliki -> Do sporządzenia aktu zgonu wymagane są następujące dokumenty
pliki -> Spis treści „Liskowianina” za lata 1993-2013
pliki -> Nazwa Reprezentant
pliki -> Xii edycji Święta Polskiej Niezapominajki w dniu 19 maja 2013r
pliki -> Wyjaśnienie do treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia (siwz) Dotyczy postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na
Zobacz -> Wydawnictwa poznańskiego klubu tpzo I innych oficyn praca zbiorowa pod redakcją Marka Rezlera „Powstańcy wielkopolscy z ziemi ostrzeszowskiej”




©snauka.pl 2019
wyślij wiadomość

    Strona główna
Komunikat prasowy
przedmiotu zamówienia
najkorzystniejszej oferty
Informacja prasowa
wyborze najkorzystniejszej
warunków zamówienia
istotnych warunków
sprawie powołania
Regulamin konkursu
udzielenie zamówienia
przetargu nieograniczonego
zamówienia publicznego
Nazwa przedmiotu
Specyfikacja istotnych
modułu kształcenia
Rozporządzenie komisji
studia stacjonarne
wyborze oferty
Zapytanie ofertowe
Szkolny zestaw
Ochrony rodowiska
ramach projektu
prasowy posiedzenie
trybie przetargu
obwodowych komisji
zagospodarowania przestrzennego
komisji wyborczych
komisji wyborczej
Program konferencji
Wymagania edukacyjne
Lista kandydatów
szkoły podstawowej
która odbyła
Województwa ląskiego
Decyzja komisji
przedmiotu modułu
poszczególne oceny
Sylabus przedmiotu
szkół podstawowych
semestr letni
Postanowienia ogólne
przedsi biorców
produktu leczniczego
Karta przedmiotu
Scenariusz lekcji
Lista uczestników
Program nauczania
Projekt współfinansowany
Informacje ogólne
biblioteka wojewódzka
semestr zimowy