Strona główna

Służba Celna Rzeczypospolitej Polskiej System isztar informacja Taryfowa


Pobieranie 107.89 Kb.
Data18.06.2016
Rozmiar107.89 Kb.
Warszawa, 27.07.2010 r.
Służba Celna Rzeczypospolitej Polskiej
      System ISZTAR - Informacja Taryfowa



 Dział  02

MIĘSO I PODROBY JADALNE

  0207

Mięso i podroby jadalne, z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, schłodzone lub zamrożone

Noty

      

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus




       - - 0207 11

- - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone




       - - - 0207 11 10

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapkami, znane jako "kurczaki 83 %"




       - - - 0207 11 30

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70 %"




       - - - 0207 11 90

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65 %" lub inaczej zgłaszane




0207 12

- - Niecięte na kawałki, zamrożone




       - - - 0207 12 10

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70 %"




       - - - 0207 12 90

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kurczaki 65 %" lub inaczej zgłaszane




- - 0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone




      

- - - Kawałki




       - - - - 0207 13 10

- - - - Bez kości




      

- - - - Z kośćmi




       - - - - - 0207 13 20

- - - - - Połówki lub ćwiartki




       - - - - - 0207 13 30

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami




       - - - - - 0207 13 40

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł




       - - - - - 0207 13 50

- - - - - Piersi i ich kawałki




       - - - - - 0207 13 60

- - - - - Nogi i ich kawałki




       - - - - - 0207 13 70

- - - - - Pozostałe




      

- - - Podroby




       - - - - 0207 13 91

- - - - Wątróbki




       - - - - 0207 13 99

- - - - Pozostałe




- - 0207 14

- - Kawałki i podroby, zamrożone




      

- - - Kawałki




       - - - - 0207 14 10

- - - - Bez kości




      

- - - - Z kośćmi




       - - - - - 0207 14 20

- - - - - Połówki lub ćwiartki




       - - - - - 0207 14 30

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami




       - - - - - 0207 14 40

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł




       - - - - - 0207 14 50

- - - - - Piersi i ich kawałki


WIT

       - - - - - 0207 14 60

- - - - - Nogi i ich kawałki




       - - - - - 0207 14 70

- - - - - Pozostałe




      

- - - Podroby




       - - - - 0207 14 91

- - - - Wątróbki




       - - - - 0207 14 99

- - - - Pozostałe




      

- Z indyków




- - 0207 24

- - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone




       - - - 0207 24 10

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80 %"




       - - - 0207 24 90

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73 %" lub inaczej zgłaszane




- - 0207 25

- - Niecięte na kawałki, zamrożone




       - - - 0207 25 10

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "indyki 80 %"




       - - - 0207 25 90

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "indyki 73 %" lub inaczej zgłaszane




- - 0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone




      

- - - Kawałki




       - - - - 0207 26 10

- - - - Bez kości




      

- - - - Z kośćmi




       - - - - - 0207 26 20

- - - - - Połówki lub ćwiartki




       - - - - - 0207 26 30

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami




       - - - - - 0207 26 40

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł




       - - - - - 0207 26 50

- - - - - Piersi i ich kawałki




      

- - - - - Nogi i ich kawałki




       - - - - - - 0207 26 60

- - - - - - Podudzia i ich kawałki




       - - - - - - 0207 26 70

- - - - - - Pozostałe




       - - - - - 0207 26 80

- - - - - Pozostałe




      

- - - Podroby




       - - - - 0207 26 91

- - - - Wątróbki




       - - - - 0207 26 99

- - - - Pozostałe




- - 0207 27

- - Kawałki i podroby, zamrożone




      

- - - Kawałki




       - - - - 0207 27 10

- - - - Bez kości




      

- - - - Z kośćmi




       - - - - - 0207 27 20

- - - - - Połówki lub ćwiartki




       - - - - - 0207 27 30

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami




       - - - - - 0207 27 40

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł




       - - - - - 0207 27 50

- - - - - Piersi i ich kawałki




      

- - - - - Nogi i ich kawałki




       - - - - - - 0207 27 60

- - - - - - Podudzia i ich kawałki




       - - - - - - 0207 27 70

- - - - - - Pozostałe




       - - - - - 0207 27 80

- - - - - Pozostałe




      

- - - Podroby




       - - - - 0207 27 91

- - - - Wątróbki




       - - - - 0207 27 99

- - - - Pozostałe




      

- Z kaczek, gęsi lub perliczek




- - 0207 32

- - Niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone




      

- - - Z kaczek




       - - - - 0207 32 11

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapkami, znane jako "kaczki 85 %"




       - - - - 0207 32 15

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70 %"




       - - - - 0207 32 19

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63 %" lub inaczej zgłaszane




      

- - - Z gęsi




       - - - - 0207 32 51

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapkami, znane jako "gęsi 82 %"




       - - - - 0207 32 59

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75 %" lub inaczej zgłaszane




       - - - 0207 32 90

- - - Z perliczek




- 0207 33

- - Niecięte na kawałki, zamrożone




      

- - - Z kaczek




       - - - - 0207 33 11

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako "kaczki 70 %"




       - - - - 0207 33 19

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako "kaczki 63 %" lub inaczej zgłaszane




      

- - - Z gęsi




       - - - - 0207 33 51

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapkami, znane jako "gęsi 82 %"




       - - - - 0207 33 59

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75 %" lub inaczej zgłaszane




       - - - 0207 33 90

- - - Z perliczek




- - 0207 34

- - Wątróbki otłuszczone, świeże lub schłodzone




       - - - 0207 34 10

- - - Z gęsi




       - - - 0207 34 90

- - - Z kaczek




- - 0207 35

- - Pozostałe, świeże lub schłodzone




      

- - - Kawałki




      

- - - - Bez kości




       - - - - - 0207 35 11

- - - - - Z gęsi




       - - - - - 0207 35 15

- - - - - Z kaczek i perliczek




      

- - - - Z kośćmi




      

- - - - - Połówki lub ćwiartki




       - - - - - - 0207 35 21

- - - - - - Z kaczek




       - - - - - - 0207 35 23

- - - - - - Z gęsi




       - - - - - - 0207 35 25

- - - - - - Z perliczek




       - - - - - 0207 35 31

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami




       - - - - - 0207 35 41

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł




      

- - - - - Piersi i ich kawałki




       - - - - - - 0207 35 51

- - - - - - Z gęsi




       - - - - - - 0207 35 53

- - - - - - Z kaczek i perliczek




      

- - - - - Nogi i ich kawałki




       - - - - - - 0207 35 61

- - - - - - Z gęsi




       - - - - - - 0207 35 63

- - - - - - Z kaczek i perliczek




       - - - - - 0207 35 71

- - - - - Tusze gęsie lub kacze




       - - - - - 0207 35 79

- - - - - Pozostałe




      

- - - Podroby




       - - - - 0207 35 91

- - - - Wątróbki drobiowe, inne niż wątróbki otłuszczone




       - - - - 0207 35 99

- - - - Pozostałe




- - 0207 36

- - Pozostałe, zamrożone




      

- - - Kawałki




      

- - - - Bez kości




       - - - - - 0207 36 11

- - - - - Z gęsi




       - - - - - 0207 36 15

- - - - - Z kaczek i perliczek




      

- - - - Z kośćmi




      

- - - - - Połówki lub ćwiartki




       - - - - - - 0207 36 21

- - - - - - Z kaczek




       - - - - - - 0207 36 23

- - - - - - Z gęsi




       - - - - - - 0207 36 25

- - - - - - Z perliczek




       - - - - - 0207 36 31

- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami




       - - - - - 0207 36 41

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł




      

- - - - - Piersi i ich kawałki




       - - - - - - 0207 36 51

- - - - - - Z gęsi




       - - - - - - 0207 36 53

- - - - - - Z kaczek i perliczek




      

- - - - - Nogi i ich kawałki




       - - - - - - 0207 36 61

- - - - - - Z gęsi




       - - - - - - 0207 36 63

- - - - - - Z kaczek i perliczek




       - - - - - 0207 36 71

- - - - - Tusze gęsie lub kacze




       - - - - - 0207 36 79

- - - - - Pozostałe




      

- - - Podroby




      

- - - - Wątróbki




       - - - - - 0207 36 81

- - - - - Wątróbki gęsie, otłuszczone




       - - - - - 0207 36 85

- - - - - Wątróbki kacze, otłuszczone




       - - - - - 0207 36 89

- - - - - Pozostałe




       - - - - 0207 36 90

- - - - Pozostałe






Sekcja  IV

Gotowe artykuły spożywcze; napoje bezalkoholowe, alkoholowe i ocet; tytoń i przemysłowe namiastki tytoniu

Uwagi
Noty

   Dział  16

PRZETWORY Z MIĘSA, RYB LUB SKORUPIAKÓW, MIĘCZAKÓW LUB POZOSTAŁYCH BEZKRĘGOWCÓW WODNYCH




- 1602 20

- Z wątroby (wątróbki) dowolnych zwierząt




       - - 1602 20 10

- - Z wątróbki gęsiej lub kaczej




       - - 1602 20 90

- - Pozostałe


WIT

      

- Z drobiu objętego pozycją 0105




- - 1602 31

- - Z indyków




      

- - - Zawierające 57 % masy lub więcej mięsa lub podrobów, drobiowych




       - - - - 1602 31 11

- - - - Zawierające wyłącznie niepoddane obróbce cieplnej mięso indycze

  NC003

       - - - - 1602 31 19

- - - - Pozostałe


WIT   NC003

       - - - 1602 31 30

- - - Zawierające 25 % masy lub więcej, ale mniej niż 57 % masy, mięsa lub podrobów, drobiowych


WIT   NC003

       - - - 1602 31 90

- - - Pozostałe




- - 1602 32

- - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus




      

- - - Zawierające 57 % masy lub więcej mięsa lub podrobów, drobiowych




       - - - - 1602 32 11

- - - - Niepoddane obróbce cieplnej

  NC003

       - - - - 1602 32 19

- - - - Pozostałe


WIT   NC003

       - - - 1602 32 30

- - - Zawierające 25 % masy lub więcej, ale mniej niż 57 % masy, mięsa lub podrobów, drobiowych


WIT   NC003

       - - - 1602 32 90

- - - Pozostałe





Źródło: http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?expandelem=01&Year=2010&Month=07&Day=27&Country=----------&issection=y#POS


©snauka.pl 2016
wyślij wiadomość