Strona główna

Żywienie człowieka


Pobieranie 48.92 Kb.
Data20.06.2016
Rozmiar48.92 Kb.
ŻYWIENIE CZŁOWIEKA



  1. ANTYOKSYDANTY w medycynie i zdrowiu człowieka : natura nie do końca zapewniła nam ochronę przed utlenianiem... / Stefan Ball. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza Medyk, 2001. - 146 s. : tab. ; 21 cm
    Sygn. 27029 – 27038
    10 egz.





  1. Biologicznie aktywne peptydy i białka żywności : praca zbiorowa / pod red. Jerzego Dziuby i Łucji Fornal ; aut. Włodzimierz Bednarski [et al.].- Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2009.
    Sygnatura: 29443 , 29444 , 29445 , 29446
    4 egz.



  2. CELIAKIA : porady lekarzy i dietetyków / Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2005. - 105 s. : tab. ; 21 cm . - (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygn. 20658 – 20661
    4 egz.



  3. Co jeść razem a co oddzielnie / Monika Judä ; z ang. przeł. Monika Faryna-Lubecka.- Warszawa : Klub dla Ciebie, cop. 2001.
    Sygnatura: 36441
    1 egz.




  4. CO należy wiedzieć o diecie łatwo strawnej? : polecanej w: okresie po zabiegach operacyjnych, chorobach infekcyjnych i bakteryjnych, zaburzeniach układu pokarmowego, żywieniu osób starszych / Jolanta Mikołajczak, Joanna Wyka, Jadwiga Biernat. - Wrocław : MedPharm, cop. 2007. - 110 s. : tab. ; 19 cm
    Sygn. 28167 – 28170
    4 egz.



  5. Dieta antyhistaminowa / Heide Steigenberger ; z jęz. niem. tł. Maria Teresa Kaczorowska.- Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2010.
    Sygnatura: 29424 , 29425 , 29426 , 29427
    4 egz.




  6. DIETA bezglutenowa : co wybrać? : wartość odżywcza produktów i potraw / red. Hanna Kunachowicz ; Krystyna Iwanow [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2001. - 169, [1] s. : 2 fot., schem., tab. ; 30 cm
    Sygn. 26584 – 26587
    4 egz.



  7. DIETA bezglutenowa i bezmleczna : dla dzieci i dorosłych / Jolanta Rujner, Barbara A. Cichańska. - dodr.. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2005. - 111 s. : fot., rys., schem., tab. ; 21 cm
    Sygn. 26888 – 26895
    8 egz.



  8. DIETA łatwo strawna / Anna Szczepańska. - Wyd. 2 dodr.. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2005. - 280, [2] s. : rys., tab. ; 15x21 cm
    Sygn. 26896 – 26903
    8 egz.




  1. Dieta niskowęglowodanowa / Amanda Cross; [przekł. z jęz. ang. Anna Zarębska].- Warszawa : SAMP Edukacja i Informacja, cop. 2007.
    Sygnatura: 33850
    1 egz.



  2. DIETA oczyszczająca i regeneracyjna / Zofia Wieczorek-Chełmińska. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2009. - 216 s. : rys., tab., wykr. ; 15x21cm
    Sygn. 25102 – 25105
    4 egz.



  3. Dieta paleo dla początkujących : nowo odkryta kuchnia człowieka pierwotnego : radość z jedzenia, zdrowe odchudzanie / Elisabeth Lange ; [tłumaczenie z języka niemieckiego: Ewa Wieszczeczyńska].- Wrocław : Edra Urban & Partner, cop. 2016.
    Sygnatura: 36995 , 36996 , 36997 , 36998
    4 egz.





  1. Dieta przyspieszająca metabolizm : jedz więcej, chudnij szybciej / Haylie Pomroy ; współpr. Eve Adamson ; przeł. Ewa Kapilewicz.- Warszawa : G+J Gruner+Jahr Polska, cop. 2014.
    Sygnatura: 34454 , 34455 , 34456 , 34457
    4 egz.




  1. Dieta rozdzielna : zasady układania posiłków, abc planowania diety, co z czym i dlaczego / Ursula Summ ; z jęz. niem. przeł. Monika Faryna-Lubecka.- Warszawa : Klub dla Ciebie, 2002.
    Sygnatura: 36444
    1 egz.




  2. DIETETYCZNA kuchnia wegetariańska / Zofia Wieczorek-Chełmińska. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2009. - 217, [4] s. : 1 schem., tab. ; 15x21 cm
    Sygn. 27584 – 27587
    4 egz.



  3. Dietetyczne i suplementacyjne wspomaganie procesu treningowego / [Adam Zając et al.] ; Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach.- Katowice : Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki, 2010.
    Sygnatura: 30820 , 30821 , 30822 , 30823
    4 egz.




  4. DIETETYKA : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka; współpr. Artur Ciborowski. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004. - 579 s. : rys., schem., tab., wykr ; 21 cm
    Sygn. 8225 – 8229
    5 egz.



  5. DIETETYKA : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka; współpr. Artur Ciborowski. - Wyd. 3 uzup.. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2007. - 670, [1] s. : rys., schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 18827 – 18836, 19240 – 19247, 19326 – 19327
    20 egz.



  6. Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka, współpr. Artur Ciborowski.- Wyd. 3 uzup. (dodr.)- Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2012.
    Sygnatura: 33942 , 33943 , 33944 , 33945
    4 egz.



  7. Diety niskoenergetyczne / Zofia Wieczorek-Chełmińska.- Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2010.
    Sygnatura: 29859 , 29860 , 29861 , 29862
    4 egz.





  1. Dodatkowe źródła kwasów tłuszczowych omega-3 w żywieniu człowieka / Wojciech Kolanowski.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008.
    Sygnatura: 30207
    1 egz.





  1. FITOESTROGENY : łagodny suplement na okres przekwitania / Bernd Kleine-Gunk ; współpr. Rebekka Höfer ; tł. z niem. Maria T. Kaczorowska. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2010. - 119, [1] s. : 1 schem., rys., 1 wykr. ; 21 cm
    Sygn. 28278 – 28283
    6 egz.





  1. GMO w świetle najnowszych badań / pod red. Katarzyny Niemirowicz-Szczytt ; Instytut Problemów Współczesnej Cywilizacji im. Marka Dietricha.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2012.
    Sygnatura: 34740 , 34741 , 34742 , 34743
    4 egz.





  1. Interdyscyplinarny model opieki nad osobami starszymi / pod red. Elżbiety Grochowskiej-Niedworok oraz Marzeny Zołoteńkiej-Synowiec ; Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nysie.- Nysa : Oficyna Wydawnicza PWSZ, 2013.
    Sygnatura: 34044 , 34045 , 34046 , 34047 , 34048
    5 egz.




  2. Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej : słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów = Food, drinks and culinary art in English i Polish terminology / Anna Sancewicz-Kliś.- Warszawa : Wydawnictwo Poltext, 2014.
    Sygnatura: 35379
    1 egz.




  3. Jem zdrowo : węglowodany, indeks glikemiczny i inne składniki odżywcze / Hanna Kunachowicz [et al.].- Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2011.
    Sygnatura: 32595 , 32596 , 32597 , 32598
    4 egz.



  4. KOMPENDIUM wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu / red. Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska; Janusz Czapski [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2004. - XIX, 450, [3] s. : rys., schem., tab ; 21 cm
    Sygn. 8747
    1 egz.



  5. KOMPENDIUM wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu / red. Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska ; Janusz Czapski [et al.]. - dodr.. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2006. - XIX, 450, [3] s. : rys., schem., tab. ; 21 cm
    Sygn. 19799 – 19803
    5 egz.



  6. Konsument na rynku nowej żywności : wybrane uwarunkowania spożycia / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Ewa Babicz-Zielińska, Wacław Laskowski.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2009.
    Sygnatura: 30135 , 30136 , 30137 , 30138 , 30139 , 30140 , 30141 , 30142 , 30143 , 30144
    10 egz.




  1. Leczenie zaburzeń odżywiania : pomost między nauką a praktyką / red. Margo Maine, Beth Hartman McGilley, Douglas W. Bunnell ; [tł. z jęz. ang. Sławomir Sidorowicz].- Wyd. 1 pol. / red. nauk. Andrzej Rajewski.- Wrocław : Elsevier Urban & Partner, cop. 2013.
    Sygnatura: 34826 , 34827 , 34828 , 34829
    4 egz.




  2. Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów / pod red. Piotra P. Lewickiego.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008.
    Sygnatura: 23050
    1 egz.



  3. LICZMY cholesterol w diecie / Hanna Kunachowicz [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2008. - 256 s. : tab., 2 wykr. ; 12x17 cm
    Sygn. 26596 – 26599
    4 egz.



  4. LICZMY kalorie / Hanna Kunachowicz [et al.]. - Wyd. 2 rozszerz. i uaktual., dodr.. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2008. - 303 s. : tab. ; 12x17 cm
    Sygn. 26592 – 26595
    4 egz.



  5. LICZMY witaminy w diecie / Hanna Kunachowicz [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2009. - 269 s. : tab. ; 12x17 cm
    Sygn. 27710 – 27713
    4 egz.



  6. LICZYMY wapń w diecie / Hanna Kunachowicz [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2007. - 256 s. : tab. ; 12x17 cm
    Sygn. 19300 – 19303
    4 egz.



  7. LIKOPEN i luteina - rola prozdrowotna i ich zawartość w produktach / Jadwiga Hamułka, Agata Wawrzyniak. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2004. - 54, [1] s. : rys., tab. ; 24 cm
    Sygn. 19655 – 19658
    4 egz.




  8. NADWAGA i otyłość : interwencje psychologiczne / Aleksandra Łuszczyńska. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2007. - 312 s. : wykr. ; 21 cm . - (Terapia)
    Sygn. 20749 – 20754
    6 egz.



  9. Nałóg jedzenia / Marek Bardadyn.- Poznań : Dom Wydawniczy Rebis, 2011.
    Sygnatura: 34700 , 34701 , 34702 , 34703
    4 egz.





  1. Niedożywienie związane z chorobą. 1, Występowanie, rozpoznanie / red. nauk. Bruno Szczygieł ; aut. Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna [et al.].- Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2011.
    Sygnatura: 32599 , 32600 , 32601
    3 egz.



  2. NORMY żywienia człowieka : fizjologiczne podstawy / red. Światosław Ziemlański; Barbara Bułhak-Jachymczyk [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2001. - 531 s. : rys., schem., tab., wykr ; 24 cm
    Sygn. 4751
    1 egz.



  3. NORMY żywienia człowieka : podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych / red. Mirosław Jarosz, Barbara Bułhak-Jachymczyk ; Elżbieta Chabros [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL : Instytut Żywności i Żywienia, cop. 2008. - 459, [1] s. : schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 24445 – 24459
    15 egz.





  1. Nowoczesna kosmetologia. T. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski.- Wyd. 1, 1 dodr.- Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2015.
    Sygnatura: 35596 , 35597 , 35598 , 35599
    4 egz.





  1. Od socjologii medycyny do socjologii żywienia / pod red. Beaty Tobiasz-Adamczyk.- Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2013.
    Sygnatura: 36289 , 36290 , 36291 , 36292
    4 egz.





  1. Osteoporoza : porady lekarzy i dietetyków / Mirosław Jarosz ; aut. Mirosław Jarosz [et al.].- Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2010.
    (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygnatura: 29979 , 29980 , 29981 , 29982
    4 egz.



  2. OTYŁOŚĆ : zapobieganie i leczenie : porady lekarzy i dietetyków / Mirosław Jarosz, Longina Kłosiewicz-Latoszek. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2006. - 140 s. : tab. ; 21 cm . - (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygn. 20788 – 20791
    4 egz.



  3. PODSTAWY fizjologii żywienia człowieka / Janusz Stanisław Keller. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2000. - 383 s. : fot., rys., schem., tab., wykr ; 24 cm
    Sygn. 4764
    1 egz.



  4. PODSTAWY nauki o żywieniu człowieka : przewodnik do ćwiczeń / red. Wojciech Roszkowski; Anna Brzozowska [et.al]; Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2000. - 240, [1] s. : rys., schem., tab., wykr ; 24 cm
    Sygn. 4763
    1 egz.




  5. PODSTAWY żywienia człowieka / Krystyna Flis, Wanda Konaszewska. - Wyd. 11. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, cop. 1986. - 225, [15] s., [1] k. tabl. złoż. : rys., schem., tab., wykr. ; 21 cm
    Sygn. 15960
    1 egz.




  6. PODSTAWY żywienia człowieka / Krystyna Flis, Wanda Konaszewska. - Wyd. 13. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, cop. 1986. - 225, [15] s., [1] k. tabl. złoż. : rys., schem., tab., wykr. ; 21 cm
    Sygn. 15961, 19478 - 19483
    7 egz.





  1. PODSTAWY żywienia człowieka / Krystyna Flis, Wanda Konaszewska. - Wyd. 14. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 2006. - 227, [13] s., [1] k. tabl. złoż. : rys., schem., tab., wykr. ; 21 cm
    Sygn. 15962 – 15963
    2 egz.





  1. Podstawy żywienia i dietoterapia / Nancy J. Peckenpaugh ; [tł. z jęz. ang.: Sa'eed Bawa et al.].- Wyd. 1 polskie / red. Danuta Gajewska.- Wrocław : Elsevier Urban & Partner, cop. 2011.
    Sygnatura: 31654 , 31655 , 31656 , 31657 , 31658 , 31659
    6 egz.



  2. POPULARNE tabele wartości odżywczych żywności / Janina Piekarska, Aleksander Szczygieł. - Warszawa : Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1979. - 47 s. : tab ; 17 x 24 cm + err
    Sygn. 8041
    1 egz.



  3. POSTAWY względem żywności i żywienia : wybrane aspekty teoretyczne i metodyczne / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Magdalena Pilska. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2007. - 103, [1] s. : schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 19569 – 19574
    6 egz.



  4. Praktyczny podręcznik dietetyki / pod red. Mirosława Jarosza ; [aut.: Magdalena Białkowska et al.].- Warszawa : Instytut Żywności i Żywienia, cop. 2010.
    Sygnatura: 31354 , 31355 , 31356, 31980 , 31981 , 31982 , 31983 , 31984
    8 egz.



  5. Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych / Aleksandra Cichocka.- Wyd. 2 uaktualnione i rozsz.- Warszawa : Wydawnictwo Medyk, cop. 2013.
    Sygnatura: 34032 , 34033 , 34034 , 34035
    4 egz.



  6. Produkty bezglutenowe : skład i wartość odżywcza = Gluten-free products : composition and nutritive value / Hanna Kunachowicz [et al.] ; Instytut Żywności i Żywnienia im. prof. dra med. A. Szczygła.- Warszawa : IŻŻ, 1995.
    (Prace IŻŻ ; 70)
    Sygnatura: 26651
    1 egz.



  7. PRZECIWUTLENIACZE w żywności : aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / red. Włodzimierz Grajek ; Wanda Baer-Dubowska [et al.]. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007. - 582, [5] s. : rys., schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 19264 – 19267
    4 egz.





  1. Psychologia odżywiania się : od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych / Jane Ogden ; przekł. Robert Andruszko.- Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2011.
    (Seria Psychologia)
    Sygnatura: 36293 , 36294 , 36295 , 36296
    4 egz.





  1. Psychologia żywienia : wybrane zagadnienia / Magdalena Pilska, Marzena Jeżewska-Zychowicz.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008.
    Sygnatura: 30165 , 30166 , 30167 , 30168 , 30169 , 30170 , 30171 , 30172 , 30173 , 30174
    10 egz.




  1. ROLA żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka / Jan Fiedurek. - Lublin : Wydaw. Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2007. - 209 s. : rys., tab. ; 24 cm
    Sygn. 19618 – 19623
    6 egz.



  2. SUPLEMENTY diety a zdrowie : porady lekarzy i dietetyków / Mirosław Jarosz. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2008. - 183, [1] s. : tab., wykr. ; 21 cm . - (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygn. 25127 – 25130
    4 egz.



  3. SUPLEMENTY żywnościowe dla sportowców / Frédéric Delavier, Michael Gundill ; [przekł. Anna Pikor-Półtorak].- Łódź : Wydawnictwo JK, 2010.
    (Fit & Active)
    Sygnatura: 29229 , 29230 , 29231 , 29232
    4 egz.





  1. TABELE składu i wartości odżywczej żywności = Food Composition Tables / Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow; Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2005. - 670, [1] s. : tab. ; 29 cm
    Sygn. 19308 – 19311, 23841 - 23846
    10 egz.





  1. Uwarunkowania konsumpcji w polskich gospodarstwach domowych / Krystyna Gutkowska, Irena Ozimek, Wacław Laskowski.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2001.
    Sygnatura: 30228 , 30229 , 30230 , 30231 , 30232 , 30233 , 30234 , 30235
    8 egz.





  1. WARTOŚĆ odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw / Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow, Beata Przygoda; Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. - Wyd. 3 zm. i uzup. dodr. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2002. - 134, [1] s. : tab ; 29 cm
    Sygn. 4746
    1 egz.



  2. WARTOŚĆ odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw / Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow, Beata Przygoda; Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. - Wyd. 3 zm. i uzup. dodr. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2003. - 134, [1] s. : tab ; 29 cm
    Sygn. 4759 , 8238 – 8239
    3 egz.



  3. WARTOŚĆ odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw / Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow, Beata Przygoda ; Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. - Wyd. 5 rozsz.. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2008. - 157, [1] s. : tab. ; 29 cm
    Sygn. 23847 – 23853
    7 egz.



  4. WEGETARIANIZM : zalety i wady / Maria Halina Borawska, Magdalena Malinowska. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2009. - 120 s. : rys., tab. ; 21 cm
    Sygn. 26904 – 26913
    10 egz.



  5. Wiedza, zdrowie, uroda / red. Tomasz Malczyk.- Nysa : Oficyna Wydawnicza Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej, 2011.
    (Zarządzanie Wiedzą w Regionie. Nauki Medyczne)
    Sygnatura: 31478 , 31479 , 31480 , 31481 , 31482 , 31483 , 31484 , 31485 , 31486 , 31487
    10 egz.



  6. Wiedza, zdrowie, uroda. Cz. 2 / red. Wiesława Huńka-Żurawińska, Ewa Malczyk.- Nysa : Oficyna Wydawnicza Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej, 2014.
    (Zarządzanie Wiedzą w Regionie. Nauki Medyczne)
    Sygnatura: 34562 , 34563 , 34564 , 34565 , 34566 , 34567 , 34568 , 34569 , 34570 , 34571
    10 egz.



  7. Wiedza, zdrowie, uroda. Cz. 3 / red. Teresa Kokot, Marzena Zołoteńka-Synowiec.- Nysa : Oficyna Wydawnicza Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej, 2015.
    (Zarządzanie Wiedzą w Regionie. Nauki Medyczne)
    Sygnatura: 36736 , 36737 , 36738 , 36739 , 36740 , 36741 , 36742 , 36743 , 36744 , 36745
    10 egz.



  8. Woda w żywieniu i jej źródła / pod redakcją Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego.- Wyd. 2.- Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015.
    Sygnatura: 36746 , 36747 , 36748 , 36749
    4 egz.





  1. Współczesna margaryna : aspekty technologiczne i żywieniowe : praca zbiorowa / pod red. Krzysztofa Krygiera ; [aut.: Pernille Gerstenberg Kirkeby et al.].- Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2010.
    Sygnatura: 29447 , 29448 , 29449 , 29450
    4 egz.





  1. WYBRANE zagadnienia z nauki o żywieniu człowieka / red. Jadwiga Biernat ; Monika Bronkowska, Joanna Wyka [et al.]. - Wrocław : Wydaw. Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2009. - 151 s. : rys., schem. (w tym kolor.), tab., 1 wykr. ; 24 cm
    Sygn. 28231 – 28236
    6 egz.



  2. WYBRANE zagadnienia z praktyki lekarza rodzinnego / Andrzej Steciwko Wybrane zagadnienia z praktyki lekarza rodzinnego. T. 11. Zasady prawidłowego odżywiania człowieka. Zaburzenia odżywiania. Żywienie w wybranych jednostkach chorobowych / red. Andrzej Steciwko ; Katedra i Zakład Medycyny Rodzinnej i Regionalny Ośrodek Kształcenia Lekarzy Rodzinnych Akademii Medycznej we Wrocławiu. - Wrocław : Wydaw. Continuo, 2007. - 210 s. : fot., rys., schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 20987 – 20988
    2 egz.



  3. ZABURZENIA lipidowe : porady lekarzy i dietetyków / Barbara Cybulska, Longina Kłosiewicz-Latoszek, Aleksandra Cichocka. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2006. - 163 s. : tab., 2 wykr. ; 21 cm . - (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygn. 20796 – 20799
    4 egz.



  4. Zachowania młodych konsumentów na rynku żywności / red. nauk. Krystyna Gutkowska, Irena Ozimek.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008.
    Sygnatura: 30175 , 30176 , 30177 , 30178 , 30179 , 30180 , 30181 , 30182 , 30183 , 30184
    10 egz.



  5. Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej / Agnieszka Buczak.- Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2014.
    Sygnatura: 34869 , 34870 , 34871 , 34872
    4 egz.




  6. ZACHOWANIA żywieniowe młodzieży warszawskiej a środowisko społeczne / Marzena Jeżewska-Zychowicz. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2005. - 128, [10] s. : schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 19651 – 19654
    4 egz.





  1. Zarys oceny żywienia / Anna Gronowska-Senger.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2009.
    Sygnatura: 30185 , 30186 , 30187 , 30188 , 30189 , 30190 , 30191 , 30192 , 30193 , 30194
    10 egz.



  2. ZASADY racjonalnego żywienia : zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego / Halina Turlejska [et al.]. - Gdańsk : Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, 2006. - 182 s. : rys., schem., tab. ; 24 cm
    Sygn. 19708 – 19711
    4 egz.



  3. ZASADY żywienia człowieka / Hanna Kunachowicz, Elżbieta Czarnowska-Misztal, Halina Turlejska. - Wyd. 5 stan prawny na 2005 r.. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 2006. - 250, [1], s., [1] k . tabl. złoż. : 2 fot., rys., schem., tab., wykr. ; 23 cm
    Sygn. 15966 – 15969
    4 egz.




  4. ZASADY żywienia człowieka / Hanna Kunachowicz, Elżbieta Czarnowska-Misztal, Halina Turlejska. - Wyd. 6 uaktual.; stan prawny na 2007 r.. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 2007. - 254, [1], s., [1] k . tabl. złoż. : 2 fot., rys., schem., tab., wykr. ; 23 cm
    Sygn. 19484 – 19493
    10 egz.





  1. Zastosowanie epidemiologii w badaniach żywieniowych : przewodnik do ćwiczeń / Barbara Pietruszka, Hanna Roszkowska, Wojciech Roszkowski.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2001.
    Sygnatura: 30304 , 30305 , 30306 , 30307 , 30308 , 30309 , 30310 , 30311 , 30312 , 30313
    10 egz.




  2. ZESPÓŁ jelita nadwrażliwego : porady lekarzy i dietetyków / Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2006. - 101 s. : 1 schem., tab. ; 21 cm . - (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygn. 20804 – 20807
    4 egz.



  3. Zmiana zachowań żywieniowych a profilaktyka zdrowotna / Marzena Jeżewska-Zychowicz.- Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011.
    Sygnatura: 32628 , 32629 , 32630 , 32631 , 32632 , 32633
    6 egz.



  4. Żywienie : atlas i podręcznik / Hans Konrad Biesalski, Peter Grimm przy współpr. z Susanne Nowitzki-Grimm ; ryc. M. Waigand-Brauner, U. Biesalski i K. Baum ; [tł. z jęz. niem. Ewa Fürstenberg, Irena Ozimek, Monika Świątkowska].- Wyd. 1 pol. / red. Danuta Gajewska.- Wrocław : Elsevier Urban & Partner, cop. 2012.
    Sygnatura: 32591 , 32592 , 32593 , 32594
    4 egz.



  5. ŻYWIENIE człowieka / red. Jan Gawęcki. - dodr. 2 Żywienie człowieka. T.1. Podstawy nauki o żywieniu / red. Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki; Stanisław Berger [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2004. - 512, [2] s. : rys., schem., tab., tabl., wykr ; 24 cm
    Sygn. 8240 – 8242
    3 egz.





  1. ŻYWIENIE człowieka / red. Jan Gawęcki. - Wyd. 2 popr. dodr. 5 Żywienie człowieka. T.1. Podstawy nauki o żywieniu / red. Jan Gawęcki, Lech Hryniewiecki; Stanisław Berger [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2007. - 512, [2] s. : rys., schem., tab., tabl., wykr ; 24 cm
    Sygn. 19812 – 19823
    12 egz.





  1. Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / red. nauk. Jan Gawęcki ; aut.: Stanisław Berger [et al.].- Wyd. 3 zm.- Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2010.
    Sygnatura: 30556 , 30557 , 30558 , 30559 , 30560 , 30561 , 30562 , 30563
    8 egz.




  2. ŻYWIENIE człowieka / red. Jan Gawęcki. - dodr. 2 Żywienie człowieka. T.2. Zdrowego i chorego / red. Jan Gawęcki, Jan Hasik; Magdalena Białkowska [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2004. - 339, [1] s. : schem., tab., tabl., wykr ; 24 cm
    Sygn. 8243 – 8245
    3 egz.



  3. ŻYWIENIE człowieka / red. Jan Gawęcki. - dodr. 4 Żywienie człowieka. T.2. Zdrowego i chorego / red. Jan Gawęcki, Jan Hasik; Magdalena Białkowska [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2007. - 339, [1] s. : schem., tab., tabl., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 19824 – 19835
    12 egz.





  1. ŻYWIENIE człowieka / red. Jan Gawęcki Żywienie człowieka. T.3. A zdrowie publiczne / red. nauk. Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski ; Jerzy Bertrandt [et al.]. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2009. - 405, [2] s. : rys., schem., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 26676 – 26690, 30550 , 30551 , 30552 , 30553 , 30554 , 30555
    21 egz.



  2. ŻYWIENIE człowieka : słownik terminologiczny / Henryk Gertig, Jan Gawęcki. - Wyd. 2 zm.. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2007. - XII, 150, [2] s. ; 24 cm
    Sygn. 19072
    1 egz.



  3. Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2 / red. nauk.: Marian Grzymisławski, Jan Gawęcki ; [aut. Joanna Bajerska et al.].- Wyd. 2 zm.- Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2010.
    Sygnatura: 30564 , 30565 , 30566 , 30567 , 30568 , 30569 , 30570 , 30571
    8 egz.



  4. ŻYWIENIE kobiet w ciąży : porady lekarzy i dietetyków / Dorota Szostak-Węgierek, Aleksandra Cichocka. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2005. - 141 s. : 1 rys., tab. ; 21 cm . - (Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
    Sygn. 15992 , 17267 – 17269
    4 egz.



  5. ŻYWIENIE ludzi zdrowych oraz diety w wybranych chorobach wewnętrznych : skrypt dla studentów uczelni medycznych i wychowania fizycznego / Wanda Lubczyńska-Kowalska; Akademia Medyczna we Wrocławiu. - Wrocław : Akademia Medyczna we Wrocławiu, 2002. - 88, [1] s. : rys., tab. ; 24 cm
    Sygn. 18722 – 18727
    6 egz.





  1. Żywienie u progu i u schyłku życia / pod red. Jana Gawęckiego, Wojciecha Roszkowskiego.- Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013.
    (Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 12)
    Sygnatura: 36774 , 36775 , 36776 , 36777
    4 egz.



  2. ŻYWIENIE w niedokrwistościach / Zofia Wieczorek-Chełmińska.- Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2008.
    Sygnatura: 20812 , 20813 , 20814 , 20815
    4 egz.



  3. ŻYWIENIE w sporcie / Irena Celejowa. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2008. - 295 s. : rys., tab., wykr. ; 24 cm
    Sygn. 23009 – 23012
    4 egz.



  4. Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik / Anita Bean ; przeł. Ewa Wojtczak.- Wyd. 2.- Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, 2014.
    Sygnatura: 36985 , 36986 , 36987 , 36988 , 36989 , 36990
    6 egz.



  5. ŻYWIENIE, żywność a zdrowie / Jadwiga Biernat. - Wrocław : Astrum, 2001. - 443 s. : rys., tab ; 21 cm . - (Kreatywność)
    Sygn. 7960 – 7962, 19589 – 19595, 23037 - 23043
    17 egz.





  1. Żywieniowy fenomen mleka / Grażyna Cichosz, Hanna Czeczot.- Olsztyn ; Warszawa : [Oficyna Wydawnicza Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego], 2013.
    Sygnatura: 33880 , 33881 , 33882
    3 egz.




  2. ŻYWNOŚĆ modyfikowana genetycznie : poradnik konsumenta / Alan McHughen ; tł. z ang. Andrzej Babuchowski [et al.]. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004. - XII, 337, [1] s. : 2 fot., 2 rys., tab. ; 24 cm . - (Żywność, Jakość, Technologia)
    Sygn. 21620 – 21625
    6 egz.





©snauka.pl 2016
wyślij wiadomość